Czy warto zamawiać catering?

ng. dosłownie szybka żywność) ? rodzaj pożywienia szybko przygotowywanego i serwowanego na poczekaniu, na ogół taniego. Zwykle posiada ono wysoką wartość kaloryczną ? zawiera dużą ilość tłuszczów i węglowodanów, przy równoczesnym

Czy warto zamawiać catering? Nie zawsze nie chce nam się przygotowywać jedzenia w domu, w takiej sytuacji dobrze jest zamówić i mieć problem z głowy. O cateringu i lokalach.

Czy fast food= trash food?

Fast food (z ang. dosłownie szybka żywność) ? rodzaj pożywienia szybko przygotowywanego i serwowanego na poczekaniu, na ogół taniego. Zwykle posiada ono wysoką wartość kaloryczną ? zawiera dużą ilość tłuszczów i węglowodanów, przy równoczesnym niedoborze cennych dla organizmu substancji ? błonnika, witamin i minerałów. Przeciwnicy tego typu odżywiania uważają, że regularne spożywanie produktów fast food prowadzi do chorób cywilizacyjnych takich jak otyłość, choroby nowotworowe, miażdżyca, choroby serca i wątroby. Współcześnie oblicze fast foodu zaczyna się zmieniać i coraz częściej zaliczane są do niego serwowane na poczekaniu sałatki.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Fast_food


Jakość i cena cateringu

Urodziny, czy impreza w domu to zawsze problem organizacyjny. Związane z tym przygotowania, sprzątanie oraz przygotowywanie jedzenia mogą przerosnąć nie jedną Panią domu. Warto ulżyć sobie i zamówić jedzenie do domu.

Catering to coraz popularniejsza usługa, nic dziwnego, w końcu mamy coraz mniej czasu na przygotowanie takich uroczystości. Cena oraz jakość jedzenia zależy od restauracji czy też lokalu, jednak na ogół jest bardzo dobra. Mamy do wyboru również mnóstwo różnych stylów i możemy zamówić sushi, jeżeli tradycyjne polskie jadło nam się znudziło.


Wiki: Catering

Catering, katering1 ? obsługa gastronomiczna przyjęć, imprez, bankietów i konferencji. Albo codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Także do prywatnych mieszkań. Wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje, które wykonują we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) zamówione potrawy, serwowane później w lokalu klienta.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Catering