pstrąg w soli
Nasza kuchnia nie ma najlepszej opinii. Są tacy, którzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Ale już sama kwestia "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska,...Nasza kuchnia nie ma najlepszej opinii. Są tacy, którzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Ale już sama kwestia "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny schabowszczak z ziemniakami, podlanymi tłuszczem, z mikrą porcją surówki? Czy też królowa polskich zup - pomidorowa na bulionie z kostki, z koncentratem i śmietaną? Do tego vegeta, kucharek, lub maggi - mnóstwo soli, glutaminianu sodu, i Bóg wie czego jeszcze. Niestety w wielu naszych domach tak się gotuje. Ale NIE WOLNO utożsamiać tego z kuchnią polską.
Polskie tradycyjne potrawy są dziedzictwem narodowym, częścią naszej wyjątkowości i kultury, naszym znakiem charakterystycznym. Mamy bryndzę, oscypek, czy kabanosy. Mamy znane i lubiane pierogi, pyszny barszcz czerwony, czy też bigos.
Absolutnie nie należy się tego wstydzić! Oprócz "klasyków" jest też sporo nieodkrytych jeszcze kart naszej kulinarnej historii. Dorze byłoby trochę odczarować naszą kuchnię.
pstrąg pieczony przepis - to całkiem niezłe
Jeśli mowa o ryba w soli przepis to wspomnę też o innych źródłach.
Podobny temat również ryba w soli przepis
- to całkiem niezłe
Nasza kuchnia nie ma najlepszej opinii. Są tacy, którzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Ale już sama kwestia "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska,...Nasza kuchnia nie ma najlepszej opinii. Są tacy, którzy uważają, że jest tłusta i kaloryczna, lub wręcz... niesmaczna. Ale już sama kwestia "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny schabowszczak z ziemniakami, podlanymi tłuszczem, z mikrą porcją surówki? Czy też królowa polskich zup - pomidorowa na bulionie z kostki, z koncentratem i śmietaną? Do tego vegeta, kucharek, lub maggi - mnóstwo soli, glutaminianu sodu, i Bóg wie czego jeszcze. Niestety w wielu naszych domach tak się gotuje. Ale NIE WOLNO utożsamiać tego z kuchnią polską.
Polskie tradycyjne potrawy są dziedzictwem narodowym, częścią naszej wyjątkowości i kultury, naszym znakiem charakterystycznym. Mamy bryndzę, oscypek, czy kabanosy. Mamy znane i lubiane pierogi, pyszny barszcz czerwony, czy też bigos.
Absolutnie nie należy się tego wstydzić! Oprócz "klasyków" jest też sporo nieodkrytych jeszcze kart naszej kulinarnej historii. Dorze byłoby trochę odczarować naszą kuchnię.
pstrąg pieczony przepis - to całkiem niezłe
Jeśli mowa o ryba w soli przepis to wspomnę też o innych źródłach.
Podobny temat również ryba w soli przepis
- to całkiem niezłe