przepis na gazpacho
Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.
Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania mogą być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Jednak jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba dań duszonych, na bazie wina.
Jest też zupa cebulowa. Najlepsza jej wersja jaka istnieje - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Tylko parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.
Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. blog kulinarny
Więcej informacji także tutaj gazpacho
Na temat blog kulinarny to też niezłe info
blog kulinarny też jest ciekawie opisany temat
Na ten temat napisali także na
Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.
Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania mogą być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Jednak jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba dań duszonych, na bazie wina.
Jest też zupa cebulowa. Najlepsza jej wersja jaka istnieje - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Tylko parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.
Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. blog kulinarny
Więcej informacji także tutaj gazpacho
Na temat blog kulinarny to też niezłe info
blog kulinarny też jest ciekawie opisany temat
Na ten temat napisali także na